ADET

PROTÜRK ET AÇMA BIÇAĞI

TAM BOY UZUNLUK: 47 CM

KESKİNLİK UZUNLUK: 33 CM

KULLANMA TALİMATI:


·         Kesinlikle! Buzlu etleri kesmeye ya da kırmaya çalışmayın

 

·         Bıçağınızı kullandıktan sonra bulaşık makinasında kesinlikle yıkamayın!

 

·         Bıçağınızı kullandıktan sonra ıslak bir süngerle elde yıkayıp kuru bir şekilde saklamalısınız.

 

·         Bıçakların yüksek sıcaklık altında ve ağır temizleyici kimyasallarla  yıkanmamasına özen göstermelisiniz. (Yüksek sıcaklık ve ağır temizlik kimyasalları ağızının ve sapının bozulmasına neden olur.)

 

·         Bıçağınızı kemik ya da benzeri sert yüzeylere vurmayın ya da kesmeye çalışmayın.

 

·         Bıçaklarınızın ağzı köreldiğinde mutlaka işinin ehli usta bıçak bileyiciler tarafından bilenmesi gerekmektedir.

·         Lütfen bilinçli ve tecrübeli bileyicileri tercih edin.

 

·         Bıçağınızın çabuk körelmesinin en büyük sebebi, kesim yaptığınız yüzeylerdir. Sert zeminler üzerinde kesim yapmamanızı öneriyoruz.(Taş beton zeminler, mermer zeminler, kalebodur zeminler v.s)

 

·         Kesim yüzeyi için polietilen kesim levhalarını kullanmanız hem bıçaklarınızın ömrünü uzatacak hem de en üst seviyede hijyen sağlayacaktır.

 

·         Bıçaklarınızı konserve açmak, vida açmak, sert yüzeyleri delmek için kesinlikle kullanmayınız.

·         Bıçaklar gıda doğrama, soyma ve bunun gibi işler için en üst seviyede verim alabileceğiniz şekilde üretilmektedir.

·         Üretim amacının dışında kullanmanız hem bıçağınızı kullanılmaz hale getirebilir hem de yaralanmanıza sebep olabilir.

 

 TEMİZLEME:


·         Bıçağınızla işiniz bittikten sonra ılık sabunlu su ile yıkamanızı ve kuru bir havlu ile kurulamanızı tavsiye ediyoruz.

·         Bir çok gıda maddesi asit içermektedir (meyveler,sebzeler,etler vs). Bıçağınızın üzerinde kalan gıda parçaları bıçağınızı aşındırır ve aşınan bu kısımlarının oksitlenmesine hatta  paslanmasına yol açabilir.

·          Lütfen bıçaklarını elde yıkayıp kuru bir şekilde muhafaza edin.

Diğer Ürünler