Skip to content
TÜM ÜRÜNLERDE ÜCRETSİZ & HIZLI KARGO

0 258 593 73 83

info@cavitinox.com.tr

MÜKEMMEL KESKİNLİK

Doğrama Şekilleri Nelerdir?

Elle yapılan doğramalar, yemek hazırlığındaki en önemli adımlardan biridir. Her tür yemek tarifinde, sebzeleri, etleri veya diğer malzemeleri doğramak önemlidir. Bu nedenle, doğrama işlemi için doğru bıçağı kullanmak ve doğrama stillerini bilmek önemlidir. 

Julienne Doğrama: İnce uzun şeritler halinde doğrama tekniğidir. Genellikle sebzeleri, özellikle havuç veya patates gibi köklü sebzeleri doğramak için kullanılır. İnce, şeritler halinde kesilmiş sebzeler, salatalar veya yemekler için güzel bir süsleme malzemesidir. 

Brunoise Doğrama: Küçük ve ince küpler şeklinde doğramadır. Genellikle soğan, havuç, patates gibi sebzeleri küp küp doğramak için kullanılır. Küp doğramalar yemeklerde veya garnitür olarak kullanılır.

 Paysanne Doğrama: Genellikle sebzeleri, özellikle havuç, kereviz ve pırasa gibi sebzeleri kesmek için kullanılan bir doğrama tekniğidir. Sebzeler, uzunlamasına ince şeritler halinde kesilir, ardından yarım ay şeklinde kesilir.

 Chiffonade Doğrama: İnce şeritler halinde kesilen yapraklı yeşillikler için kullanılan bir doğrama tekniğidir. Marul, ıspanak, lahana gibi yeşillikler bu tekniğe uygun doğrama yöntemidir.

 Mincing Doğrama: İnce parçalara doğrama yöntemidir. Sarımsak, soğan gibi malzemelerin çok ince doğranmasında kullanılır. 

Doğrama stilini seçerken, malzemeye ve yemeğin tarifine uygunluğunu dikkate almak önemlidir. Ayrıca, doğrama işleminden sonra bıçağı doğru şekilde temizlemek önemlidir. Bıçaklarınızı sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanarak temizleyebilirsiniz. Ayrıca, bıçakların keskinliğini korumak için düzenli olarak bileyebilirsiniz. 

Doğrama işlemi, yemek hazırlığında önemli bir adımdır ve doğru şekilde yapıldığında yemeklere lezzet ve görünüm katmaktadır. Doğru doğrama tekniğini kullanmak, yemeklerinizi daha da lezzetli hale getirecektir.

Thanks for subscribing!

Bu e-posta kaydedildi!

Shop the look

Seçenekleri Seç

Seçeneği Düzenle
this is just a warning
Giriş
Alışveriş Sepeti
0 ürün
Phone
WhatsApp